Speeltips met waterparels!

sensory play waterbeads
Speeltips met waterparels! 6

Deze keer deel ik een aantal toffe speeltips met je voor waterparels. Ken jij deze waterparels al? Of ook wel Orbeez of gelparels genoemd? Mijn kinderen vinden ze in ieder geval magisch en vinden het alleen al heerlijk om lekker met hun handen in te wroeten.

Je kunt er allerlei spelmanieren op los laten en ik zal er een aantal met jullie delen.

Hoe gebruik je de waterparels?

Als eerst; waterparels hebben de tijd nodig om zich vol te zuigen met water, mijn ervaring minimaal een nachtje. Bedenk dus op tijd om ze in het water te zetten. Er moet heel ruim water bij anders blijven ze klein. Ik doen een kleine hoeveelheid ( zo’n 20 gram ) in een flinke beslagkom.

Het beste is om ze daarna in een pastic bak te doen om mee te spelen. Hout is niet handig want de parels blijven nattig.

Klaar met spelen? Spoel ze dan af met schoon water aangezien er bacteriën op zitten. Als je dat niet doet kunnen ze gaan schimmelen oid. na het drogen. Als je ze goed afspoelt kun je ze daarna nog een aantal keer gebruiken. Na het afspoelen leg ik ze op een stuk bakpapier op een dienblad. Het duurt enkele dagen voor ze weer zo klein zijn als in het begin.

Je kunt ze bij verschillende webshops kopen. Ik kocht ze bij Bol.com, je vind ze hier ( Affiliate link)

Speel tips

Voor de fijne motoriek zijn schepjes of knijpers heel geschikt. Ze kunnen met de speelset van Learning Resources zelf de parels opscheppen en in kleinere bakjes doen. Je vind de speelset hier ( affiliate link)

Deze set bevat ook een pipet en een pincet waardoor hij voor heel veel doeleinden geschikt is. Hij is ook stevig en je kunt hem goed afwassen.

sensory play waterbeads
Speeltips met waterparels! 7
learning resources speelset
Speeltips met waterparels! 8

Een ander spel dat mijn meiden leuk vinden is kleur sorteren. Ik geef ze allerlei kleine bakjes en dan gaan ze de parels op kleur sorteren. Je begrijpt dat ze hier best een poosje zoet mee kunnen zijn!

Een grote hit is de combinatie parels met de magneetjes. Ze verstoppen de magneetjes in de parels om ze vervolgens met de magneet weer op te vissen. Dat werkt heel goed; de magneet is erg sterk. Zorg er wel voor dat je na het spelen alle gekleurde rondjes er weer uithaalt aangezien ze anders kunnen gaan roesten. De magneetstick en de schijfjes vind je hier: ( affiliate link)

Andere tips

  • je kunt ze balletjes ook in de vriezer doen. Wij hebben ze in een plastic zakje gedaan. We merkten wel dat de balletjes knappen door het uitzetten. Maar dat maakt het niet minder leuk om er daarna op een warme dag mee te spelen!
  • Probeer ze eens in combinatie met scheerschuim! Heerlijk om lekker met je handen in te voelen.
  • Vul een ballon met waterparels en maak een stressbal. Wij hebben dit uitgeprobeerd en ze vonden het heerlijk om in de knijpen. Je kunt de parels daarna niet meer gebruiken van na een tijdje knijp je ze wel kapot in de ballon.

Veiligheid

Waterparels zijn natuurlijk niet taste-safe. Ik geef geen advies vanaf welke leeftijd dit spel geschikt is want ieder kind is anders. Uiteraard spelen onder toezicht voor kleine kinderen! Tot welke leeftijd is het leuk? Mijn meiden van 6 & 8 vonden het fantastisch en ik vond het zelf ook heerlijk rustgevend om er lekker in te voelen haha!

IMG 9889
Speeltips met waterparels! 9
learning resources
Speeltips met waterparels! 10

( in deze blog wordt gebruik gemaakt van Affiliate links. Dit houdt in wanneer je hier op klikt en deze koopt ik daar een klein percentage van krijg. Voor mij een leuke tegemoetkoming voor de tijd en moeite!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *