De trend van 2022 in kinderspeelgoed: Open ended speelgoed

Dit blog is bedoeld voor iedereen die de behoefte geeft om eens iets anders qua speelgoed aan zijn kind aan te bieden. Speelgoed wat zorgt voor een prikkeling van de fantasie, zonder gebruiksaanwijzing. Ik laat jullie zien wat de mogelijkheden zijn en deel ook een gratis download voor extra speelplezier!

IMG 6102

Open ended speelgoed heeft als doel je kind zijn eigen verhaal te laten ontdekken. Je geeft ze een aantal basis materialen en hier gaan ze zelf mee aan de slag. Het kan leerzaam zijn door bijvoorbeeld iets te ontdekken over een bepaalde diersoort. Of creatief door bepaalde materialen en vormen te combineren. Bovenal is het de bedoeling dat ze er plezier aan beleven en ( ook belangrijk, wees eerlijk…) dat ze er een lekker poosje mee zoet zijn.

Wat heb je nodig?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik zou zelf beginnen met een basis van kinetisch zand, rijst en wat soorten bonen. Rijst kun je zelf kleuren met bijvoorbeeld kinderverf.

In de webshop vind je de set dierenvormen. Deze kun je op heel veel verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld als mal voor rijst of zand om zo de vorm van het dier na te maken. Je kunt de gesloten vorm gebruiken om in het zand te duwen en zo een afdruk te maken. Of je gebruikt ze in een spel en maakt er een mooie dierentuin van.

TIP: laat je kind zoeken naar materialen die bij het dier horen. Dus wat eet dit dier? En hoe ziet zijn leefomgeving er uit? Zijn dit stenen, of zand?

dierenvormen
IMG 6105

Samen met bijvoorbeeld de zandstempels kan je kind zelf lekker aan de slag met het maken van een fantasie wereld. Zoals je op onderstaande afbeeldingen ziet kun je allerlei voorwerpen gebruiken. Gekleurde pasta, steentjes, houten schijfjes etc.

IMG 6254 scaled
open einde speelgoed

En weet je wat? De papieren werelden en kaarten met weetjes kun je gratis downloaden! Ik heb ze zelf gelamineerd met de lamineermachine maar je kunt ze ook in een plastic insteekhoesje doen. Dan blijven ze ook redelijk in vorm. Maar lamineren werkt wel het allerbeste.

Ik wens je heel veel speelplezier!

IMG 6248
De trend van 2022 in kinderspeelgoed: Open ended speelgoed 8
IMG 6315
De trend van 2022 in kinderspeelgoed: Open ended speelgoed 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.