Pasen 2021: 5x tips voor de styling van je paastafel!

Paastafel styling

Speciaal voor jullie; inspiratie voor de pasen van 2021. Na kerst is pasen mijn favoriete feestdag. Het lente thema, de vrolijke kleuren, heerlijk! Ik ga daarom maar al te graag aan de slag met de decoratie van mijn paastafel en heb voor jullie een aantal voorbeelden gemaakt. Eerst een paar algemene tips;

  • kies een thema, met meerdere kleuren. Dat maakt het makkelijk om spullen te verzamelen. Laat je inspireren door deze blog of kijk op Pinterest. Daar is echt genoeg te vinden!
  • Niet alle borden hoeven hetzelfde te zijn; als je binnen het thema blijft kun je heel goed mixen.
  • Kijk zeker bij winkels als Action, Zeeman en Xenos. Zij hebben heel mooi serviesgoed en servetten.
  • Gebruik groen om je tafel mee te decoreren; dit geeft heel veel sfeer. In het voorjaar heb je vaak tulpen, rozen maar ook viooltjes kunnen heel mooi staan.
  • Werk met laagjes; een mooi kleed met daarop een loper, een onderbord en daarna de borden. Zo bereik je gelijk een chique sfeer.
  1. Vrolijke wortels
Paastafel decoratie

Ik vind deze wortel borden zo leuk! Ze zijn best groot en gemaakt van karton. Heel geschikt voor een ontbijt met kinderen! Ik heb ze gekocht bij Partydeco. Voor een fris effect heb ik ze gecombineerd met een groen kleed. De onderleggers kocht ik ooit bij de Xenos. De eenvoudige witte borden zijn van de Hema, net als de bloemige servetten. Het hangertje in de vorm van het ei kun je zo gebruiken als tafeldecoratie en als hanger in een paastak!

2. Fancy konijntjes

paastafel styling

Voor deze combinatie heb ik gekozen voor rustige kleuren, zoals zachtroze en geel. De borden komen allemaal bij de Xenos vandaan, en de vlindervormige servetjes bij Partydeco. Een losse bloem kun je heel goed als accent gebruiken op de borden, hier heb ik een naamkaartje in de vorm van een konijn aan bevestigd. En als het ontbijt afgelopen is, hang je het konijn gewoon in de paastak!

3 Konijnenoren

Paastafel decoratie
Pasen 2021: 5x tips voor de styling van je paastafel! 11

Nee, dit idee met het servet heb ik niet zelf bedacht; je ziet het wel vaker voorbij komen. Heel eenvoudig te maken; je hoeft alleen het servet maar op te rollen en met een touwtje vast te maken. Ei er in en klaar! Hier heb ik er een konijntje aan vast gemaakt. Deze hoort bij de set van het konijn die je bij de vorige tafel zal. Het onderbord is eigenlijk een schaal om kaarsen op te zetten en kocht ik ooit bij de Intratuin. Het blauwe bord en de stoffen servet zijn van de Hema.

Hier heb ik verder gebruik gemaakt van de houten konijntjes met naam als plaatskaartje. Leuk geheel zo toch?

Naamkaartje paastafel
Pasen 2021: 5x tips voor de styling van je paastafel! 12

4. Pastel konijn

Styling paastafel
Pasen 2021: 5x tips voor de styling van je paastafel! 13

Ook deze tafel heeft een kartonnen bord; dit konijn is wel favoriet bij mij; echt heel schattig! Ik kocht ze samen met de wortel servetten bij Partydeco. In de verpakking zitten verschillende kleuren konijnen.

Het eierdopje past er helemaal bij; deze kocht ik vorig jaar bij de Xenos. En ook hier weer verse bloemen; maakt het geheel echt af!

Tot slot heb ik gekozen voor het ei als naamkaartje.

5 Klassiek

Paastafel dekken
Pasen 2021: 5x tips voor de styling van je paastafel! 14

En de laatste alweer; een klassieke styling van de paastafel. Goud en roze zijn mijn favoriete kleuren samen. Het konijntje shop je hier.

Dat waren alle vijf de tafels, ik ben heel benieuwd of jullie aan de slag gaan met deze inspiratie. Mocht je ze gaan gebruiken; ik vind het heel leuk als je mij tagt op Instagram!

Mocht je nog meer inspiratie willen zien; check dan ook mijn blog over Pasen 2020.

Hanger paastak
Pasen 2021: 5x tips voor de styling van je paastafel! 15

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.