Boek review: Speel!

IMG 9617 rotated
Boek review: Speel! 5

Via Instagram kwam ik bij de pagina van Nathalie terecht ( out_of_the_box_play) Daarop deelt zij veel inspiratie voor spelactiviteiten voor kinderen. Toen ik zag dat ze een boek heeft geschreven dacht ik: die moet ik hebben! Het boek voldeed aan al mijn verwachtingen.

Er wordt gestart met een toelichting over het doel en nut van spelen. Wist je dat spelen helpt bij het verwerken van stress en spanning? En dat je door het samen spelen een betere band met je kind kun krijgen?

Het boek is met recht een uitgebreide verzameling van activiteiten om te ondernemen. 

De verschillende activiteiten zijn ingedeeld naar onderwerp zoals buitenspelen, verven of zelf maken. Op die manier is er voor iedere gelegenheid iets te vinden. Wat ik mooi vind is dat er een hoofdstuk is voor projecten met kosteloze materialen. Om het spelen een succes te maken hoeven er niet altijd dure materialen aan te pas te komen en kun je in de natuur of in huis genoeg vinden. 

IMG 9616 rotated
Boek review: Speel! 6

Ik vind het heel leuk om met mijn meiden te knutselen maar ik vind het ook prettig dat ze zelf een poosje aan de slag gaan. Er moeten tenslotte ook nog dingen in het huishouden gebeuren en rustig een lekker bakje koffie kunnen drinken is ook geen straf. 

Niet bij alle activiteiten staan foto’s en ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen lastig is te bedenken hoe het eindresultaat er uit komt te zien. Gelukkig is het juist bij spelen zo dat het meer gaat om de lol die er je hebt dan hoe ‘perfect ‘ het eindresultaat er uit komt te zien. 

Een groot pluspunt van het dit boek is dat er allerlei printables beschikbaar zijn die je kunnen helpen bij het spelen. bijvoorbeeld een leuk herfstwerkboekje.

Aangezien onze dochter net nieuwe dino’s had gekregen probeerden wij de activiteit uit met het schaduwtekenen. De zon scheen volop dus er was genoeg te tekenen qua schaduwen. We gebruikten dik karton zodat we de dieren daarna konden uitknippen. Om er poppenkast poppen van te maken bevestigden we stokjes aan de achterkant. Daarna was het tijd voor een optreden!

IMG 0027 rotated
Boek review: Speel! 7
IMG 0025 rotated
Boek review: Speel! 8

Tot slot kan ik me voorstellen dat dit boek ook heel interessant is voor het onderwijs of een BSO. Eigenlijk voor iedereen die met kinderen werkt. Naast ons ouders natuurlijk. Want ik zeg; lekker aan de slag met de activiteiten uit dit boek!

Je kunt het boek hier bestellen! ( Affiliate link)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *